Overleven op de K2

Wilco van Rooijen

 
 

paperback/ gebrocheerd: € 13.99

ISBN: 9789049807351, May 2019
Formaat: 12.0 (h) x 8.2 (b) x 1.4 (d) cm. Gewicht: 95 gram.

Uitgever: Dwarsligger

NB: Er zijn meer uitvoeringen van dit boek.

beschrijving

dwarsligger 601 Wilco van Rooijen Overleven op de K2

Het fascinerende verslag van een van de grootste klimdrama’s ooit

Een op de vier bergbeklimmers die de top van de K2 in Pakistan probeert te halen, overleeft dat avontuur niet. Toch proberen achttien klimmers uit verschillende internationale teams in 2008 deze gevaarlijke berg te beklimmen. Een team met daarin de Nederlanders Wilco van Rooijen en Cas van de Gevel behaalt de top, samen met Gerard McDonnell, een Ier, en Pemba Gyalje Sherpa, een Nepalees. Terwijl zij zich opmaken voor de afdaling, voltrekt zich een ramp. Elf klimmers overleven de terugtocht niet, onder wie McDonnell uit Van Rooijens team. Zelf overleefde Van Rooijen twee nachten op de berg zonder slaapzak, eten of drinken. Vier jaar na dato blikt hij terug op zijn revalidatie, de nasleep en de impact van het drama dat zich op de top van de K2 voltrok.

Wilco van Rooijen is de eerste en enige Nederlander die op eigen kracht en zonder extra zuurstof de Seven Summits en de Three Poles bereikte. Onder de naam www.teamwilco.nl verzorgt Wilco naast lezingen en presentaties ook workshops en trainingen waarbij het stellen van ambitieuze doelen centraal staat.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Vergelijkbare uitvoeringen van dit boek:

Overleven op de K2

paperback/ gebrocheerd: € 19.99

Een op de vijf bergbeklimmers die de top van de K2 probeert te halen, overleeft dat avontuur niet. Toch probeerden zeventien klimmers ...

Meer boekennieuws op Facebook.