Taal voor de leuk DL

Paulien Cornelisse

paperback/ gebrocheerd: € 10.00
ISBN: 9789049807153, 432 blz., June 2019
Formaat: 12.0 (h) x 8.2 (b) x 1.3 (d) cm. Gewicht: 94 gram.

Uitgever: Dwarsligger

beschrijving

dwarsligger 604 Paulien Cornelisse Taal voor de leuk

‘Een nieuw, meesterlijk taalboek van Paulien Cornelisse!’ – Matthijs van Nieuwkerk in DWDD

Na de bestsellers Taal is zeg maar echt mijn ding en En dan nog iets is het weer tijd voor Pauliens onderzoekende, vrolijke en liefdevolle blik op wat wij zeggen, en waarom.

Paulien is een groot liefhebber van de Nederlandse taal. ‘Je ergeren? Dat doe je maar in je vrije tijd,’ zegt Paulien, om vervolgens als een detective op zoek te gaan naar taalvernieuwingen, miscommunicaties en bizarre gesprekswendingen.

In Taal voor de leuk, haar derde taalboek, deelt ze haar nieuwste fascinaties. Waarom zegt de conducteur in de trein 'UhLelystad' in plaats van gewoon 'Lelystad'? Kun je beter 'ARG' whatsappen of 'ARGH'? Wat zijn dwangclichés? Auto-irritaties? En wat is woordaanelkaarplakkisme? Scherp, onderzoekend en met een vrolijk relativeringsvermogen neemt Paulien de taal onder de loep.

Van Paulien Cornelisse verschenen eerder Taal is zeg maar echt mijn ding, En dan nog iets en De verwarde cavia. En dan nog iets en De verwarde cavia werden genomineerd voor de NS Publieksprijs. Paulien treedt met haar cabaretvoorstellingen op in theaters in Nederland en Vlaanderen en heeft een column op de voorpagina van de Volkskrant.

Meer boekennieuws op Facebook.

ingezonden mededeling: