Johan Cruijff

de biografie

Auke Kok

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Johan Cruijff

paperback/ gebrocheerd: € 15.00

ISBN: 9789048860753, 560 blz., March 2021
Formaat: 21.1 (h) x 13.5 (b) x 4.2 (d) cm. Gewicht: 574 gram.

Uitgever: Hollands Diep

NB: Er zijn meer uitvoeringen van dit boek.

beschrijving

Wie was Johan Cruijff écht? Ondanks zijn illustere carrière in de schijnwerpers, bleef hij als mens en zelfs als sportman in veel opzichten een mysterie, ook na zijn overlijden. Om een eerlijk antwoord te vinden op deze vraag dook schrijver en journalist Auke Kok in de fascinerende geschiedenis van 'nummer 14': hij onderzocht unieke documenten en sprak met klasgenoten, jeugdvrienden en -vriendinnen, medespelers, zakenpartners en familieleden.

In deze nieuwe en herziene editie komt Cruijffs verhaal tot leven en worden zijn persoonlijkheid en nalatenschap in al haar facetten belicht: als kwajongen, familieman, aanvoerder, trainer, voetbalfilosoof en commercieel pionier.

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)

Auke Kok (1956) is historicus, schrijver, journalist en columnist. Hij schreef bestsellers als 1974. Wij waren de besten, 1988. Wij hielden van Oranje en Holleeder. De jonge jaren. Voor meerdere boeken ontving hij een prijs of nominatie, zoals voor zijn veelgeprezen De Verrader. Leven en dood van Anton van der Waals en zijn laatste boek 1936. Wij gingen naar Berlijn dat bekroond werd met de titel Sportboek van het jaar 2016.
Dat hij maatschappijgeschiedenis studeerde is in al zijn werk - en zeker ook in zijn biografie van Johan Cruijff - merkbaar: de tijdgeest, de samenleving, de sociale achtergronden zijn nooit ver weg. Naar voorbeeld van het 'totaalvoetbal' van de helden van 1974 wordt hij dan ook wel een 'totaalschrijver' genoemd. Zijn mooiste compliment, vindt Kok zelf.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Vergelijkbare uitvoeringen van dit boek:

Johan Cruijff

paperback/ gebrocheerd: € 26.99
Het verhaal achter de mythe die mede door Cruijff zelf is gecreeërd

Meer boekennieuws op Facebook.