De held van Fabel

Scott Reintgen

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
De held van Fabel

gebonden: € 16.99

ISBN: 9789048858644, 352 blz., March 2021
Formaat: 21.6 (h) x 14.7 (b) x 3.4 (d) cm. Gewicht: 495 gram.

Uitgever: Moon

vertaald door: Merel Leene

trefwoorden: alice in wonderland boeken fantasie helden intertekstueel kinderboek les mr. darcy personage romeo school schrijven schurken sprookjes verhalen

beschrijving

Indira Novelle staat al haar hele leven in de kantlijn, wachtend op een kans om als personage te schitteren. Dus wanneer ze hoort dat ze is uitgekozen om naar Fabel af te reizen en aan de beroemde Praktijkschool voor Protagonisten te studeren, een school die bekend staat om het afleveren van de allerbeste personages, kan ze haar oren niet geloven.

Maar Indira's droom om een held te worden valt in het water. Haar auditie loopt in de soep en bezorgt haar een plek in het bijfigurenprogramma, en pogingen om haar mentoren - bekende hoofdpersonages als Alice uit Wonderland en Romeo van Julia - hun ongelijk te bewijzen worden continu gedwarsboomd. Indira krijgt al snel het gevoel dat een slechterik de boosdoener is.

Het wordt op school steeds gevaarlijker en Indira ontdekt dat heel Fabel wordt aangevallen. Met haar nieuwe vrienden Maxi en Fenix aan haar zijde zoekt ze naar aanwijzingen om degene die hen met duistere magie bedreigt, te ontmaskeren. Maar hoe meer Indira ontdekt, hoe meer ze gaat twijfelen aan haar plaats in deze verhalenwereld. Kan een bijfiguur écht de held van het verhaal worden?

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Scott Reintgen (spreek uit: Renkin) is leraar Engels en creatief schrijven en schreef al verschillende fantasy- en scifi-boeken. Hij woont in North Carolina samen met zijn vrouw en twee zonen.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.