Daddy

Emma Cline

Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
 
Daddy

paperback/ gebrocheerd: € 22.99: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789048856329, 240 blz., September 2020
Formaat: 21.1 (h) x 13.5 (b) x 2.4 (d) cm. Gewicht: 324 gram.

Uitgever: Lebowski

vertaald door: Tjadine Stheeman; Ariane Schluter

beschrijving

De nanny van een beroemde familie verstopt zich voor de pers na een schandaal. Een elfjarig meisje wordt door haar oudere vriendin uitgedaagd. Een vader onderbreekt zijn rendez-vous om zijn zoon op te halen na een weerzinwekkend incident, maar wie is schuldig?
Net als in haar veelgeroemde debuutroman De meisjes verkent Emma Cline in deze verhalen de schaduwkant van de mens. Met buitengewoon inzicht en scherpte toont ze alledaagse misverstanden met perverse, gewelddadige en levensveranderende gevolgen. Voortdurend belicht ze de schurende interactie tussen mannen en vrouwen, ouders en kinderen. Daddy bevestigt Clines reputatie als een van de grootste talenten van de hedendaagse literatuur.

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Emma Cline (1989) debuteerde in 2016 met The Girls (De meisjes) dat een internationaal succes werd. In Nederland werden er 35.000 exemplaren van verkocht. Haar verhalen verschenen eerder in The New Yorker en Granta. Met haar verhaal 'Marion', dat in The Paris Review verscheen en ook in Daddy is opgenomen, won ze de Plimpton Prize.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.