Een hedonist in de kelder

Verhalen over wijn

Jay McInerney

Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
 
Een hedonist in de kelder

paperback/ gebrocheerd: € 21.99: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789048855490, geïllustreerd, 320 blz., November 2019
Formaat: 21.0 (h) x 13.5 (b) x 2.9 (d) cm. Gewicht: 425 gram.

Uitgever: Hollands Diep

beschrijving

Jay McInerney was gefascineerd door de wereld van wijn vanaf de allereerste slok die hij nam. In Hedonist in de kelder richt hij zijn unieke gevoel voor taal en metaforen op zijn favoriete onderwerp. Het resultaat is deze vermakelijke verzameling verhalen over wijn en de bijbehorende cultuur met al zijn eigenaardigheden. Zowel de doorgewinterde wijnkenner als de lezer voor wie het verschil tussen Cru classé en tafelwijn niet zo belangrijk is, zal genieten van deze verhalen.

McInerneys wijnessays worden al jaren graag gelezen door restauranthouders als Mario Batali ('Om van te smullen') en beroemde literaire critici als Robert Parker ('briljant, gevat, grappig'). In Hedonist in de kelder neemt McInerney de lezer mee naar het Château Lafite, dat baron James Rothschild alleen maar kocht om zijn neef af te troeven, de Champagnestreek en andere beroemde plaatsen waar wijn geproduceerd wordt door een breed scala aan kleurrijke figuren.

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Jay McInerney (1955) groeide op in Hartford, Connecticut. Hij studeerde aan de kunstacademie in Massachusetts en schreef na zijn opleiding korte verhalen voor Esquire. Hij heeft tot nu toe zeven romans op zijn naam staan, waaronder Bright Lights, Big City; De schittering valt; Het goede leven en Prachtige, dierbare dagen. Daarnaast is hij een internationaal veelgeprezen en bekroond wijnschrijver.toelichting'De grote wijnschrijver van deze tijd' The Guardianrecensie citaatZo verfrissend als een pittig-rinse riesling (...) De romancier McInerney, met zijn scherpe oog voor detail en vlijmscherpe geest, is overal voelbaar (en) weet steeds de essentie te vangen van de interessante plaatsen die hij bezoekt.recensie citaatHet is een feest om de wijnwereld door de speelse ogen van een romancier te zien en deelgenoot te zijn van het aanstekelijke plezier dat hij wereldwijd beleeft aan mooie wijnen, bijzondere plaatsen en markante persoonlijkheden.recensie citaatMcInerney is een Elckerlijc met een gigantische wijnkelder en (...) de grote Wijnschrijver van deze tijd.recensie citaatMensen die dachten dat de wijnschrijverij iets snobistisch had, zullen McInerneys brutale en informatieve wijnessays, die het schimpen niet schuwen, als een weldadig en recht-voor-z'n-raap genot ervaren. Ze zijn sexy.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.