Hoe we een klimaatramp kunnen vermijden

De oplossingen die er al zijn en de doorbraken die we nodig hebben

Bill Gates

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Hoe we een klimaatramp kunnen vermijden

paperback/ gebrocheerd: € 21.99: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789048855209, 288 blz., February 2021
Formaat: 21.1 (h) x 13.7 (b) x 2.8 (d) cm. Gewicht: 384 gram.

Uitgever: Hollands Diep

vertaald door: Edzard Krol; Ireen Niessen

trefwoorden: bill gates innovatie klimaatmars klimaatneutraal klimaatverandering melinda gates milieu opwarming van de aarde

beschrijving

Ruim tien jaar lang deed Bill Gates onderzoek naar de oorzaken en gevolgen van de klimaatverandering. Samen met experts in de natuurkunde, scheikunde, biologie, techniek, politieke wetenschappen en financiën ging hij na wat er moet gebeuren om het afglijden van de planeet naar een gegarandeerde milieuramp te stuiten. In dit boek legt hij niet alleen uit waarom we de netto uitstoot van broeikasgassen tot nul terug moeten brengen, maar geeft hij ook aan wat we moeten doen om dit uiterst belangrijke doel te bereiken.

Gates schetst een helder beeld van de uitdagingen waar we voor staan. Voortbouwend op zijn kennis van innovatie en op wat er nodig is om nieuwe ideeën op de markt te krijgen, beschrijft hij waar technologie al bijdraagt aan het verminderen van de uitstoot, waar en hoe de huidige technologie effectiever kan werken, waar nog baanbrekende technologieën nodig zijn en wie er aan deze essentiële innovaties werken. Ten slotte stelt hij een concreet, praktisch plan op om de uitstoot van broeikasgassen tot nul te reduceren. Daarin richt hij zich niet alleen op het beleid dat regeringen zouden moeten voeren, maar ook op wat wij als individuen kunnen doen om onze regering, onze werkgevers en onszelf steeds weer ter verantwoording te roepen in deze cruciale onderneming.

Zoals Bill Gates duidelijk maakt, zal het bereiken van een netto uitstoot van nul niet eenvoudig zijn, maar als we het plan volgen dat hij hier uiteenzet, is het doel beslist haalbaar.

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Bill Gates (1955) is technoloog, ondernemer en filantroop. In 1975 richtte hij samen met zijn jeugdvriend Paul Allen Microsoft op. Samen met zijn vrouw Melinda French is hij tegenwoordig voorzitter van de Bill & Melinda Gates Foundation. Ook richtte hij de Breakthrough Energy op, dat zich inzet om schone energie en andere klimaatgerelateerde technologieën te commercialiseren. Bill en Melinda Gates hebben drie kinderen en wonen in Medina, Washington.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.