Wim Kieft

De terugkeer

Michel van Egmond

Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
 
Wim Kieft

paperback/ gebrocheerd: € 12.50

ISBN: 9789048853496, 240 blz., August 2019
Formaat: 21.1 (h) x 13.6 (b) x 1.9 (d) cm. Gewicht: 256 gram.

Uitgever: Inside

fotografie: Jacqueline de Haas

NB: Er zijn meer uitvoeringen van dit boek.

beschrijving

Na het verschijnen van KIEFT, de megabestseller uit 2014 waarin de hoofdpersoon op indringende wijze zijn jarenlange cocaïne- en alcoholverslaving aan het grote publiek openbaarde, werd schrijver Michel van Egmond telkens met dezelfde vraag geconfronteerd:
'Hoe gaat het nu met Wim Kieft?'
Dit boek is het antwoord op die vraag.

DE TERUGKEER vormt een indringend en ontroerend portret van iemand die worstelt met zijn verleden maar vertrouwen heeft in de toekomst, die opvallend openhartig vertelt over zijn constante strijd tegen de verleidingen, over zijn terugvallen en over een heel nieuw probleem: de dwanggedachten die hem tegenwoordig uit zijn slaap houden. Over een gekneusd geweten en een verleden dat hem overal achtervolgt, maar vooral over hoop, herstel en hervonden herinneringen.

Samen met Van Egmond keert Kieft tweemaal terug naar Italië, het land waar hij als voetballer en als mens volwassen werd, om daar de confrontatie met zijn eigen geschiedenis aan te gaan. Het resultaat is een met vaart geschreven roadmovie op papier vol verrassingen, serieus, schrijnend en grappig tegelijk, over een man die langzaam maar zeker zijn zelfvertrouwen hervindt.

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Michel van Egmond (1968) is al jaren de populairste sportschrijver van Nederland. Hij produceerde met de boeken GIJP, KIEFT, Topshow, De wereld volgens Gijp, DEAL en INSIDE meerdere bestsellers op rij. Van Egmond won met zijn werk de Nico Scheepmaker beker voor beste sportboek van het jaar. Zijn werk werd werd driemaal onderscheiden met de NS Publieksprijs.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Vergelijkbare uitvoeringen van dit boek:

Wim Kieft

paperback/ gebrocheerd: € 21.99
Het vervolg op de bestseller KIEFT

Meer boekennieuws op Facebook.