BASTA

Rauwe, eerlijke en openhartige autobiografie Marco van Basten

Edwin Schoon

Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
 
BASTA

paperback/ gebrocheerd: € 21.99: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789048852833, geïllustreerd, 352 blz., December 2019
Formaat: 21.1 (h) x 13.6 (b) x 2.9 (d) cm. Gewicht: 513 gram.

Uitgever: Lebowski

trefwoorden: ajax basta basten bio biografie biography champion cruijff cruyff edwin eerlijk ek 88 football gullit held inside johan jong kampioen lebowski ...

beschrijving

Nog drie jaar lang heb ik alles geprobeerd om weer fit te worden. Werkelijk alles. Ver voorbij de pijngrens. Maar het was voorbij. Sterker nog, ik was uiteindelijk al blij als ik weer zonder al te veel pijn naar de bakker kon lopen. Dat heeft erin gehakt. Alles waar ik van droomde was weg.

Drievoudig Europees voetballer van het jaar. Eenmaal Wereldvoetballer van het jaar. Drie Europa Cups, twee wereldbekers, twee UEFA Super Cups, Europees Kampioen met het Nederlands Elftal in 1988 en talloze landskampioenschappen met zowel Ajax als AC Milan. Marco van Basten is een van de grootste voetballers aller tijden, maar is voor velen altijd enigszins een mysterie gebleven, een enigma, iemand die ogenschijnlijk nooit het achterste van zijn tong liet zien. Intelligent, analytisch sterk, welbespraakt, maar uiterlijk onbewogen, wellicht zelfs emotieloos.

Misschien is het rijping, is het de rust, omdat ik gestopt ben in de voetballerij. Ik weet het niet. Maar ik voel dat dit een goed moment is om mijn verhaal te vertellen. Vanuit mijn perspectief. Mijn waarheid. Het verhaal dat ik nog nooit verteld heb. Waarin ik dingen recht kan zetten. Ik zal niemand sparen. Mezelf al helemaal niet. De tijd is rijp.

BASTA is de rauwe, eerlijke, maar vooral ook zeer onthullende autobiografie van Marco van Basten. Het complete verhaal over zijn jeugd, de ingewikkelde relatie met zijn ouders, zijn carrière - de gekte in Italië, het ek '88, het mislukte wk '90 - zijn relatie met Johan Cruijff, het pijnlijke verhaal van de enkel, financiële tegenslagen, talloze successen en evenzovele dieptepunten.

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Edwin Schoon (1970) is schrijver en journalist voor onder meer Studio Sport, Nieuwsuur en Andere Tijden Sport. Hij was co-auteur van Bert van Marwijk en schreef in 2010 De macht van de bal, dat bekroond werd met de Nico Scheepmaker Beker als beste sportboek van het jaar.recensie citaatMarco's genadeloze zelfoordeel en harde analyse van de voetbalwereld waarin hij zich begaf, maakt BASTA een van de beste Nederlandse sportboeken van de laatste vijf jaar.recensie citaatLees BASTA en je krijgt een genuanceerder beeld van Marco van Basten. Als prof oogde hij zelfverzekerd, als patiënt was hij de wanhoop nabij en als trainer twijfelde hij aan alles. Killerinstinct vertoonde hij alleen op het veld. Daarover vertelt hij, in typische Van Basten-spreektaal, eerlijk in dit boek, dat alleen daarom al geloofwaardig leest.recensie citaatMarco spreekt, en hoe!
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.