Inferno

De wereld in oorlog 1939-1945

Max Hastings; 

Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
 
Inferno

paperback/ gebrocheerd: € 29.99: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789048852673, 832 blz., February 2020
Formaat: 22.8 (h) x 15.3 (b) x 6.1 (d) cm. Gewicht: 1020 gram.

Uitgever: Hollands Diep

trefwoorden: 40-45 battle of britain bezetting churchill d-day hirohito hitler mussoilini stalin tweede wereldoorlog wilson

beschrijving

In Inferno - dat in de pers werd geprezen als meest complete geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog - beschrijft Max Hastings de wereldwijde impact van WO II. Tegelijkertijd heeft hij ook oog voor de aangrijpende gevolgen die de oorlog op het leven van individuen had. Het boek is een bijzonder intiem portret van de wereld in oorlogstijd door zijn gedetailleerde verhalen over de gewone mens - over soldaten, mariniers en vliegeniers; Britse huisvrouwen en Indiase boeren; SS-beulen, Japanse kamikazepiloten en de burgers van Leningrad.

Ook komen minder belichte onderwerpen uit de oorlog uitvoerig aan bod, zoals het conflict tussen de Sovjet-Unie en Finland en de Bengaalse hongersnood in 1943 en 1944. Inferno is elegant geschreven en sterk beargumenteerd maar bovenal biedt het boek een indrukwekkende, originele kijk op een van de belangrijkste en bloederigste gebeurtenissen van de twintigste eeuw.

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Sir Max Hastings (1945) is een internationaal gelauwerd Brits historicus, journalist, documentairemaker en auteur. Hij schreef meer dan twintig succesvolle boeken, waaronder Finest Years. Churchill as Warlord 1940-45 en Armageddon. The Battle for Germany 1944-45. Bij Hollands Diep verschenen eerder 1914. Het trauma van Europa, De Koreaanse Oorlog en Vietnam.recensie citaatDe beste tot nu toe geschreven geschiedenis van de oorlog die slechts één boek beslaat. (...) In elk opzicht een monumentale prestatie.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.