Dit is Amerika

Over status, macht en sekse in Trumps macholand

Karlijn van Houwelingen

 
 

paperback/ gebrocheerd: € 21.99: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789048850679, geïllustreerd, 208 blz., January 2020
Formaat: 21.1 (h) x 13.5 (b) x 2.1 (d) cm. Gewicht: 287 gram.

Uitgever: Hollands Diep

beschrijving

In het macholand van Donald Trump zijn vrouwen het mikpunt van spot en conservatief beleid. En het was toch al niet makkelijk om vrouw te zijn in een land waar zwangerschapsverlof een luxe blijft en je baarmoeder publiek bezit is. Maar de machtsbalans verandert, en dat zorgt voor spanningen. Seks en sekse zullen het verloop van de naderende Amerikaanse presidentsverkiezingen gaan bepalen.

De nederlaag van Hillary Clinton in 2016 mag dan anders doen geloven, maar vrouwen zijn in opmars in de Amerikaanse politiek. En ondertussen is er een heuse genderoorlog gaande. Er woedt een harde strijd over het recht op abortus en #MeToo heeft een fel debat over seksuele moraal en misbruik losgemaakt - in de samenleving en de politiek.

Amerika-correspondent Karlijn van Houwelingen neemt ons mee naar een stripclub, gaat in gesprek met mannenactivisten en bezoekt een afgelegen abortuskliniek. Ze onderzoekt waarom in 2016 toch nog zoveel vrouwen Donald Trump aan de macht hebben geholpen. Zullen zij in 2020 ook weer op hem stemmen? Of is de tijd aangebroken voor de eerste vrouwelijke president in het Witte Huis?

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Karlijn van Houwelingen (1988) is sinds de zomer van 2015 correspondent in New York voor onder meer het Algemeen Dagblad. Ze studeerde journalistiek aan de Fontys Hogeschool in Tilburg en sociologie aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam.toelichtingZullen vrouwen de uitkomst van de komende Amerikaanse presidentsverkiezingen bepalen?
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.