Nederlandse jihadisten

Van naiëve idealisten tot geharde terroristen

Edwin Bakker; Peter Grol

 
 

paperback/ gebrocheerd: € 22.50: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789048849888, 286 blz., April 2019
Formaat: 21.0 (h) x 13.5 (b) x 2.6 (d) cm. Gewicht: 381 gram.

Uitgever: Hollands Diep

beschrijving

Het aantal jihadisten dat Nederland verlaat om in Syrië en Irak te strijden is ongekend: van slechts een paar in 2012 tot mogelijk meer dan 300 in 2016. Na de aanslagen in Brussel en Parijs zijn er grote zorgen over deze jihadisten en het risico dat zij terugkomen om hier aanslagen te plegen. Wie zijn deze jonge moslims? Wat drijft hen richting de strijd, en welk gevaar gaat er van hen uit?

In Nederlandse jihadisten schetsen de Leidse onderzoekers en terrorisme-experts Edwin Bakker en Peter Grol acht portretten van jongeren die een proces van radicalisering doormaakten. Als daar één ding uit duidelijk wordt, is het dat 'de jihadstrijder' simpelweg niet bestaat. De drijfveren om mee te doen aan de strijd zijn buitengewoon divers en verrassend.

Zelden is materiaal rondom de Nederlandse jihad zo indringend gepresenteerd. Nederlandse jihadisten is een essentiële en waardevolle toevoeging aan het verhitte maatschappelijk debat, waarin nuance en kennis meer dan ooit nodig is. Een onmisbaar boek voor iedereen die zich wil informeren over een van de grootste nationale dreigingen van de huidige tijd.

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Edwin Bakker is hoogleraar terrorismestudies aan de Universiteit Leiden en fellow van het International Centre for Counter-Terrorism (IICT) in Den Haag. Zijn onderzoeksonderwerpen jihadistisch terrorisme en radicaliseringsprocessen. Peter Grol is islamoloog. De afgelopen jaren deed hij voor de Universiteit Leiden onderzoek naar de levensverhalen van Nederlandse jihadisten.toelichtingEen opzienbarend boek over de urgente vraag: wát drijft Nederlandse jongeren richting de jihad?recensie citaatDatum nog niet bevestigd
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.