Tim Visser

Flying Dutchman in Schotland

Suse van Kleef

paperback/ gebrocheerd: € 21.99: GRATIS verzending! (NL)
ISBN: 9789048849673, 296 blz., March 2019
Formaat: 21.0 (h) x 13.5 (b) x 2.7 (d) cm. Gewicht: 394 gram.

Uitgever: Inside

beschrijving

Beroemd in het buitenland, anoniem in eigen land. Tim Visser is de beste Nederlandse rugbyer ooit, maar speelt voor Schotland. Het verhaal van een jongen met een enorm talent die kiest voor het avontuur en via een kostschool in Engeland de stap maakt naar het betaald rugby in Newcastle. Door een transfer naar een topteam in Edinburgh groeit hij uit tot een belangrijke speler in het Schotse Rugby.
Een boek over keiharde kleedkamerwetten en rugbytradities. Over een 'hooligans game played by gentlemen', over drank en het doodslaan van konijntjes op trainingskamp. Maar ook over topsport, offers brengen, sportief succes en geld.

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)

Suse van Kleef (1986) ging na haar studie journalistiek aan de slag als redacteur en verslaggever bij de NOS. Na vier jaar Hilversum besloot ze over de grens te gaan kijken. Begin 2016 verhuisde ze naar Londen en werd correspondent Verenigd Koninkrijk voor de NOS en het AD.
Eerder schreef ze met haar vader het boek Rechtspraak is mensenwerk (2011).
De interesse in sport heeft er altijd ingezeten: Suse kwam uit voor het Nederlands vrouwenvoetbalelftal onder 17 en onder 19 jaar.

Meer boekennieuws op Facebook.

ingezonden mededeling: