Abdelhak Nouri

een onvervulde droom

Khalid Kasem

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Abdelhak Nouri

paperback/ gebrocheerd: € 21.99: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789048848782, geïllustreerd, 224 blz., April 2020
Formaat: 21.0 (h) x 13.5 (b) x 2.3 (d) cm. Gewicht: 343 gram.

Uitgever: Lebowski

beschrijving

Abdelhak Nouri wordt alom beschouwd als een van de meest talentvolle voetballers van zijn generatie. Het zou slechts een kwestie van tijd zijn voordat hij definitief door zou breken bij Ajax en ook internationaal naam zou gaan maken. Op 8 juli 2017 verandert echter voorgoed zijn leven, en dat van zijn familie, wanneer hij tijdens een oefenwedstrijd van Ajax tegen Werden Bremen in het Oostenrijkse Hippach twintig minuten voor het eindsignaal in elkaar zakt op het veld. Niet veel later wordt duidelijk dat hij een hartstilstand heeft gehad met ernstige hersenschade tot gevolg. Het nieuws dat hij nooit meer zal kunnen voetballen slaat in als een bom, niet alleen bij zijn naasten, maar bij fans wereldwijd.

Dit boek vertelt voor het eerst het verhaal van Abdelhak vanuit het perspectief van zijn familie en vrienden. Een verhaal over de lange weg die de familie Nouri als migrantengezin afgelegd heeft. Over de droom die zij verwezenlijkt zagen in het onmiskenbare talent van hun zoon. Een verhaal over Abdelhak als voetballer en als mens, over het ongeluk en de nasleep ervan, over de band met Ajax, over verdriet, hoop, geloof en verbinding in tijden van tegenslag.

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Khalid Kasem (1978) is jurist, schrijver en docent. Hij is eigenaar en (mede)naamgever van het advocatenkantoor De Vries & Kasem en doceert in de beroepsopleiding van advocaten. Daarnaast maakte hij naam als mental coach voor topsporters en geeft leiderschapstrainingen voor het bedrijfsleven. Hij is tevens vertrouwenspersoon en belangenbehartiger van Abdelhak Nouri en diens familie.recensie citaatEen karakterschets van een bijzondere jongen en een portret van een weergaloze voetballerrecensie citaatVerschillende mensen, verschillende gezichtspunten, verschillende geloofsovertuigingen, verschillende clubs, verschillende posities - ze worden door Abdelhak Nouri, zijn familie en nu ook door dit ontroerende boek tot de dag van vandaag met elkaar verbonden. Zo krijgt dit drama een gloed van lichtrecensie citaatAbdelhak Nouri is vlot geschreven - mooi, ontroerend. Hartverscheurend
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.