Gerard van der Lem

Mijn jaren met Louis van Gaal, Pep Guardiola, José Mourinho en andere wereldsterren

Edwin Struis

 
 

paperback/ gebrocheerd: € 21.99: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789048847280, 256 blz., February 2019
Formaat: 21.0 (h) x 13.6 (b) x 2.6 (d) cm. Gewicht: 370 gram.

Uitgever: Inside

beschrijving

Het is de meest gestelde vraag aan Gerard van der Lem. 'Hoe heb je het zo lang uit kunnen houden met Louis van Gaal?' Zijn antwoord luidt dan steevast: 'Geloof me nou, het was zwaarder voor hem dan voor mij.' In 1990 begon de samenwerking bij Ajax, negen jaar en talloze prijzen later scheidden de wegen zich bij Barcelona toen de invloed van de assistent op de hoofdtrainer tanende was. Daarna was Van der Lem onder meer nog hoofdtrainer van AZ, bondscoach van Saoedi-Arabië en keerde hij terug bij Ajax als assistent-trainer. Tegenwoordig is de geboren Amsterdammer trainer in ruste.
In deze openhartige biografie spreekt Van der Lem (1952) vrijuit over zijn rol als assistent van Van Gaal, over zijn aandeel in de successen van Ajax, over zijn relatie met supersterren als Mourinho, Guardiola, Xavi, Rivaldo, de broertjes De Boer, Rijkaard, Seedorf en Davids en over zijn avonturen als (jeugd)speler van Ajax, FC Amsterdam, Roda JC, Feyenoord, Sparta en FC Utrecht. En over die nacht in Koeweit waarin hij vier hartstilstanden overleefde.

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Edwin Struis (1964) was sportverslaggever bij Haarlems Dagblad, De Telegraaf, Sportweek en NUsport voor hij in 2013 freelancer werd. Gerard van der Lem is zijn vierde boek na Struis Gaat Vreemd (2005), 40 Tinten Struis (2013) en, als co-auteur, Koning Voetbal (2013).
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.