Brits bakboek

Zoet en hartig Brits gebak met hun geschiedenis

Regula Ysewijn

gebonden: € 31.99: GRATIS verzending! (NL)
ISBN: 9789048846894, 256 blz., May 2019
Formaat: 25.7 (h) x 19.6 (b) x 3.1 (d) cm. Gewicht: 1173 gram.

Uitgever: Carrera

beschrijving

In Brits bakboek, een ode aan de uitgebreide en florerende Britse bakcultuur, geeft Regula Ysewijn haar 100 favoriete Britse recepten voor zoet en hartig gebak. Van de fuitbreads en hartige imposante pies waar de Britten beroemd om zijn tot onbekendere koekjes en taartjes voor bij de iconische Afternoon Tea. Taart, cake, koeken, scones, buns, pies, brood en ander zoet en hartig gebak is verstrengeld met de identiteit van de Britten en dat is ook te zien in de recepten in dit boek. Ieder recept vertelt, onder begeleiding van een kort informatief tekstje, een verhaal over het landschap, de tradities en de legendes van Groot-Brittannië. Veel van de recepten in dit boek zijn gebaseerd op recepten die Regula tegenkwam tijdens haar historische onderzoek, maar de recentere klassiekers zijn de gebakjes zoals zij ze zelf al jaren bakt, geïnspireerd door de herinneringen aan de baksels die zij altijd at in Groot-Brittannië.

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Regula Ysewijn is culinair auteur en fotograaf. Ze heeft een bijzondere interesse in historische recepten en de evolutie van onze eet- en drinkcultuur. Op haar website Miss Foodwise pent ze sinds 2010 haar culinaire ontdekkingen neer en ze is auteur van de boeken Pride and Pudding en Belgian Café Culture. Daarnaast is Regula een van de twee juryleden van Bake off Vlaanderen, de Vlaamse versie van het Britse programma The Great Britisch Bake Off. Regula's werk voert haar meestal naar Groot-Brittannië waar zij meewerkt aan verschillende publicaties zoals het magazine van Borough Market en aan programma's voor BBC.

Meer boekennieuws op Facebook.

ingezonden mededeling: