De zonen van Bruce Lee

Alex Boogers

Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
 
De zonen van Bruce Lee

paperback/ gebrocheerd: € 21.99: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789048846313, 336 blz., January 2020
Formaat: 21.1 (h) x 13.6 (b) x 2.7 (d) cm. Gewicht: 439 gram.

Uitgever: Inside

trefwoorden: boksen brandon lee brief briefroman brieven bruce lee chinatown enter the dragon familie film gezin hollywood hongkong kung fu kungfu san ...

beschrijving

In De zonen van Bruce Lee reist Alex Boogers met zijn zeventienjarige zoon langs de Westkust van de Verenigde Staten, op zoek naar sporen van Bruce Lee. Het tweetal treft er ontroerende kruimels aan van de straatvechter die een wereldberoemd vechtkunstenaar werd; de vechtkunstenaar die een entertainer werd; de acteur die een compleet nieuw actiegenre schiep, de kungfu-God die wereldwijd miljoenen fans en bewonderaars kreeg, omdat ze wilden leren vechten en leven zoals hij.

Alex Boogers: 'Zonder dat ik het zelf wist heb ik Bruce Lee in mijn jeugd geadopteerd als geestelijk vader, als iemand die mij de weg zou wijzen. Ik wist dat hij er altijd zou zijn, ook als er een stevige mist neerdaalde en ik soms niet meer wist waar ik naartoe moest. Hij zou er zijn. Hij wel.'
Als opgroeiende puber in een onveilige omgeving klampte Boogers zich vast aan de inzichten van Lee. Inzichten die hij nu op zijn beurt doorgeeft, in een indrukwekkend lange brief aan zijn zoon.

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Alex Boogers (Vlaardingen, 1970) debuteert in 1999 onder het pseudoniem M.L Lee. Drie jaar later volgt ' Het waanzinnige van sneeuw' de eerste roman onder zijn eigen naam. Sinds die tijd heeft hij zich gevestigd als een vaste waarde in de Nederlandse literatuur. Zo won 'Alleen met de goden' in 2016 de Nederlandse Boekhandelsprijs en werd genomineerd voor de Libris Literatuurpriis. Naast zijn werk als schrijver is Boogers een van de meest gevraagde auteurs als spreker op middelbare scholen om de jeugd weer aan het lezen te krijgen.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.