Rico

Leon Verdonschot

Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
 
Rico

paperback/ gebrocheerd: € 19.99: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789048840410, 256 blz., December 2017
Formaat: 21.0 (h) x 13.6 (b) x 2.4 (d) cm. Gewicht: 358 gram.

Uitgever: Voetbal Inside

NB: Er zijn meer uitvoeringen van dit boek.

beschrijving

Schrijver Leon Verdonschot volgde de wereldkampioen kickboksen een jaar lang intensief. Tijdens trainingen, in voorbereiding naar wedstrijden, tijdens presentaties en workshops, thuis en in zijn vrije tijd. Hij sprak vele (jeugd)vrienden, familieleden, trainers, medesporters.

Het resultaat is RICO: niet alleen een meeslepend en filmisch geschreven verhaal op de huid van de beste kickbokser ter wereld, maar ook een onthullend inkijk in het persoonlijke leven van Verhoeven. Voor het eerst vertelt hij (en zijn intimi) het verhaal van zijn getroebleerde jeugd. Zijn verstoorde relatie met zijn moeder, en de rol van zijn vader, die hem de eerste jaren trainde maar uiteindelijk buiten Verhoevens sportieve team belandde. Het legde de basis voor een zeer gecompliceerde band, die onlangs tragisch eindigde met het overlijden van Verhoevens vader.
RICO is niet alleen een verhaal over sportieve wilskracht en discipline, maar ook een ontroerend verslag van een andere strijd: die om los te komen van je verleden.

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)

Leon Verdonschot (1973) schreef onder meer de muziekverhalenbundel Hart tegen Hart, waarvoor hij de Pop Pers Prijs won. Zijn laatste boek VOS, over het leven van de Vlaamse zanger en schrijver Luc De Vos, kreeg louter ****- en *****-recensies in o.a. De Standaard, De Morgen, de Volkskrant en NRC, en stond maanden lang in de hoogste regionen van de Vlaamse non-fictiebestsellerlijsten.
Verdonschot is een matig getalenteerde, maar fanatieke recreant bij kickboksschool Vos Gym in Amsterdam.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Vergelijkbare uitvoeringen van dit boek:

Rico

paperback/ gebrocheerd: € 12.50

Schrijver Leon Verdonschot volgde de wereldkampioen kickboksen intensief. Vanaf zijn landelijke doorbraak na het gevecht tegen Badr ...

Meer boekennieuws op Facebook.