Dit is geen propaganda

De oorlog tegen de waarheid

Peter Pomerantsev

 
 

paperback/ gebrocheerd: € 24.99: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789048839391, geïllustreerd, 288 blz., September 2019
Formaat: 21.0 (h) x 13.6 (b) x 2.3 (d) cm. Gewicht: 385 gram.

Uitgever: Hollands Diep

vertaald door: Willem van Paassen

beschrijving

De belangrijkste trend van de afgelopen jaren is de opkomst - en ontwikkeling - van digitale oorlogsvoering. In dit technologische tijdperk is verslaggeving van groter belang geworden dan de werkelijke militaire actie. Het resultaat hiervan is een overvloed aan leugens, foute grappen, absurditeit en bangmakerij - een circussfeer die als doel heeft ons te verwarren en ons idee van waarheid te ondermijnen.

Dit is geen propaganda is een tocht achter vijandelijke linies in een eindeloze, internationale informatieoorlog. In zijn kenmerkende stijl - bij vlagen analytisch, poëtisch, luguber en grappig - legt Peter Pomerantsev de contouren van deze nieuwe wereldorde bloot. Hij leert digitale misleidingstactieken van activisten in Servië, Mexicaanse drugsbaronnen, Fox News-presentatoren en van de KGB-officieren die zijn eigen familie op de vlucht joegen.

Terwijl hij deze absurde maar cruciale lessen tot zich neemt, richt Pomerantsev zich op de toekomst en stelt hij manieren voor om de democratie juist te versterken. Dit is een noodzakelijk boek om onze nieuwe werkelijkheid beter te leren begrijpen.

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Peter Pomerantsev is een Britse televisieproducent en veelgeprezen non-fictieauteur. Hij schrijft voor o.a. de London Review of Books, Financial Times, Wall Street Journal, Foreign Policy, Newsweek en Atlantic Monthly. Daarnaast werkt hij als adviseur voor de EU en voor denktanks die zich bezighouden met de voormalige Sovjet-Unie. Eerder publiceerde hij bij Hollands Diep het boek Niets is waar en alles is mogelijk.toelichtingEen adembenemende reis door de duistere wereld van desinformatie en fake news
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.