Foppe de Haan

een leven lang voetbaltrainer

Menno Haanstra

paperback/ gebrocheerd: € 19.99: GRATIS verzending! (NL)
ISBN: 9789048836383, 256 blz., November 2017
Formaat: 21.1 (h) x 13.5 (b) x 2.4 (d) cm. Gewicht: 357 gram.

Uitgever: Voetbal Inside

trefwoorden: ajax;ek;eredivisie;europees kampioenschap;friesland;heerenveen;jong oranje;sc heerenveen;sport;trainen;trainer;voetbal;vrouwenvoetbal;zuid-afrika

beschrijving

Foppe de Haan wordt gedreven door maar één ding: anderen vooruit helpen. De van nature bescheiden voetbaltrainer bracht zo o.a. sc Heerenveen tot in de Champions League en Jong-Oranje naar de Europese titel in 2006 en 2007. Menno Haanstra sprak naast Foppe de Haan onder meer Van Nistelrooij, Drenthe, Verbeek, Tomasson en Daniël de Ridder en kwam zo tot een openhartig en eerlijk verhaal over een Fries die als voetbaltrainer zijn tijd verder vooruit was dan velen denken.

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Van Menno Haanstra (1977) verscheen in 2009 de veelgeprezen biografie van Jan Ykema, de schaatser die eerst deed en toen dacht en na zijn schaatscarrière vijftien jaar verslaafd was aan cocaïne. Menno schrijft onder meer voor wielertijdschrift De Muur en wielerblog Het is Koers. Hij werkt als tekstschrijver en filmmaker voor uiteenlopende opdrachtgevers.

Meer boekennieuws op Facebook.

ingezonden mededeling: