De koraaldriehoek

de wonderbaarlijke onderwaterwereld van Indonesië, Maleisië, Papoea-Nieuw-Guinea, de Filipijnen, de Salomonseilanden en Oost-Timor

Ken Kassem; Eric Madeja

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
De koraaldriehoek

gebonden: € 35.00: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789048313181, geïllustreerd, 208 blz., May 2016
Formaat: 28.6 (h) x 23.9 (b) x 2.3 (d) cm. Gewicht: 1342 gram.

Uitgever: Veltman Uitgevers B.V.

vertaald door: Ingrid Buthod-Girard

beschrijving

Genesteld in de strook tussen de Stille en de Indische Oceaan ligt een immense archipel. Diepzeebassins, een ondiep continentaal plat en warme ondiepe wateren herbergen de grootste concentratie koraalriffen op aarde. Mede hierdoor is de Koraaldriehoek een van de grootste centra voor biodiversiteit op de planeet.

Het gebied wordt van alle kanten bedreigd. Regeringen, ondernemingen en burgers in de regio en de hele wereld realiseren zich welk potentieel ze dreigen kwijt te raken; daarom trachten ze deze bedreiging een halt toe te roepen en het tij te keren.

Dit boek over de Koraaldriehoek is een must, even fraai als informatief leesvoer voor iedereen die de natuur een warm hart toedraagt.

Meer teksten en voorbeelden:

recensie citaatEen boek over het zeeleven in de Koraaldriehoek, dat is een gebied tussen de Stille en de Indische Oceaan, en valt onder de landen Indonesië, Maleisië, Papoea-Nieuw Guinea, de Filipijnen, de Salomonseilanden en Oost-Timor. Hier zijn de grootste koraalriffen van de wereld te vinden met een grote diversiteit aan zeeleven. Er zijn diepzeebassins en ondiepe warme wateren op een ondiep continentaal plat. Dit boek geeft informatie over de schoonheid van het gebied en over de gevaren die dit gebied bedreigen; voornamelijk overbevissing is een probleem. Het is zeer verzorgd vormgegeven, heeft een populairwetenschappelijke insteek en is interessant voor mensen die natuurbescherming en de onderwaterwereld een warm hart toedragen. Bevat veel kleurrijke en vaak groot afgedrukte foto's van de flora en fauna, in het bijzonder het zeeleven. Met een voorwoord van Dato' Seri Tengku Zainal Adlin, president van het Wereld Natuur Fonds Maleisië en Gavino C. Trono, hoogleraar en Nationaal Wetenschapper van de Filipijnen. Met literatuurlijst en register.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.