Ik Jan Smeken

Rick de Leeuw; Remco Sleiderink

 
 

gebonden: € 20.99: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789047626121, geïllustreerd, 32 blz., October 2018
Formaat: 23.7 (h) x 15.6 (b) x 1.2 (d) cm. Gewicht: 336 gram.

Uitgever: Rubinstein Publishing BV

NB: Er zijn meer uitvoeringen van dit boek.

beschrijving

In 1517 sterft de Brusselse stadsdichter Jan Smeken. Nu, vijfhonderd jaar later, vormen historische feiten en zijn bewaard gebleven oeuvre de basis voor een prikkelende roman over deze avontuurlijke dichter en toneelvernieuwer op de drempel van de renaissance.

Ik Jan Smeken klinkt als een vlotte schelmenroman, doorspekt met talrijke passages uit het werk van Jan Smeken in een moderne, literaire vertaling. Lichtvoetig, taalvaardig en verrassend eigentijds.

Zijn levensverhaal wordt in Ik Jan Smeken soepel vervlochten met een historisch kader, waardoor de late middeleeuwen soms verraderlijk dichtbij lijken te komen.

Rick de Leeuw is zanger en schrijver. In 2007 publiceerde hij zijn vertaling van het befaamde ‘Sneeuwpoppengedicht’ van Jan Smeken. Remco Sleiderink is hoogleraar Middelnederlandse letterkunde aan de Universiteit Antwerpen. Hij ontdekte nieuwe bronnen over het leven van Jan Smeken.

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

toelichtingIk Jan Smeken klinkt als een vlotte schelmenroman, doorspekt met talrijke passages uit het werk van Jan Smeken in een moderne, literaire vertaling. Lichtvoetig, taalvaardig en verrassend eigentijds. Met een voorwoord van Herman Pleij.recensie citaatZo'n combinatie van fictie en non-fictie had ik sinds de middelbare school niet meer gelezenrecensie citaatRick de Leeuw durft genoeg vrijheden te nemen om het pittige vers van Smeken te laten herleven...
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Vergelijkbare uitvoeringen van dit boek:

Ik, Jan Smeken

gebonden: € 22.50
Sprankelende roman over een nieuwe mens in een oude wereld In 1517 sterft de Brusselse stadsdichter Jan Smeken. Historische feiten en ...

Meer boekennieuws op Facebook.