Hallo, Meneer de Uil

Patrick Bremmers

 
 

gebonden: € 23.99: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789047625803, geïllustreerd, 128 blz., September 2018
Formaat: 25.5 (h) x 19.6 (b) x 1.8 (d) cm. Gewicht: 657 gram.

Uitgever: Rubinstein Publishing BV

trefwoorden: 50 jaar bioscoop bor de wolf de grote dierenbos spelen dierenbos ed bever fabels fabeltjeskrant fabeltjesland film hallo meneer de uil ...

beschrijving

Vijftig jaar geleden las Meneer de Uil voor het eerst voor uit De Fabeltjeskrant. Generaties kijkbuiskinderen groeiden op met Bor de Wolf, Juffrouw Ooievaar, Lowieke de Vos en al die andere dieren uit het Grote Dierenbos. ‘Hatsikidee’, ‘Tuut-tuut-tuut-tuut’ en natuurlijk ‘Oogjes dicht en snaveltjes toe’ zijn gevleugelde uitspraken die voor altijd in ons collectieve geheugen staan gegrift.

Hallo, Meneer de Uil – De F Fabeltjeskrant vertelt voor het eerst het complete verhaal van de totstandkoming van dit unieke programma, de dieren uit Fabeltjesland en de mensen achter de schermen. Het boek staat bol van de mooie plaatjes en exclusief archiefmateriaal. Ontdek opnieuw de muziek, de dubbele bodems en de diepere lagen. Want dieren zijn immers precies als mensen.

Bezoek de tentoonstelling Fabeltjesland, een reis door 50 jaar Fabeltjeskrant’ tot en met eind december 2018 in LP2 (Las Palmas) Wilhelminapier, Rotterdam. De tentoonstelling is een Fabel-experience voor het hele gezin.
Meer informatie op www.fabeltjesland.nl

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Patrick Bremmers (Maastricht, 1968) is zelfstandig mediajournalist en -consultant, gespecialiseerd in Brits televisiedrama. Hij schreef onder andere voor NCRV gids,KRO Magazine, Mikro Gids. Avrobode, Televizier, KRO-NCRV Detectives, Humo, Varagids, Totaal TV en Veronica Magazine.toelichting29 en 30 september: Fabeltjeskrantweekend in Beeld & Geluid in Hilversum. OP 29 September 1968 was de allereerste aflevering van de Fabeltjeskrant op de buis! recensie citaatHet nieuwe kinderprogramma rond Meneer de Uil wordt geen poppenserie, maar digitale animatie, die het uiterlijk van de oorspronkelijke serie zo goed mogelijk nabootst.recensie citaatVijftig jaar geleden werd de eerste Fabeltjeskrant uitgezonden. Er is een nieuw boek, een tentoonstelling en ook een film op komst. Komend jaar worden 52 nieuwe afleveringen van De Fabeltjeskrant uitgezonden.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.