The Culture Map

Erin Meyer

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
The Culture Map

paperback/ gebrocheerd: € 15.00

ISBN: 9789047015529, 312 blz., March 2021
Formaat: 21.1 (h) x 13.6 (b) x 2.7 (d) cm. Gewicht: 388 gram.

Uitgever: Business Contact

vertaald door: Vanja Walsmit

beschrijving

‘The Culture Map’ van Erin Meyer is het handboek om cultuurverschillen binnen de internationale zakenwereld te begrijpen en hiermee om te gaan. Nederlanders komen direct ter zake, Amerikanen zeggen altijd drie vriendelijke dingen voordat ze met iets negatiefs komen en Chinezen zullen nooit openlijk kritiek geven. Latijns-Amerikanen en Aziaten zijn zeer hiërarchisch ingesteld; Scandinaviërs vinden juist dat de beste baas niet boven zijn medewerkers staat. Geen wonder dat samenwerking tussen verschillende nationaliteiten soms tot chaos leidt.

In deze tijd van globalisering en virtuele netwerken is het essentieel dat je kunt omgaan met cultuurverschillen. Erin Meyer is je gids op dit subtiele en soms verraderlijke terrein. In ‘The Culture Map’, dat internationaal uitgroeide tot hét handboek op dit gebied, beschrijft ze
acht dimensies om te ontcijferen hoe culturele verschillen van invloed zijn in de internationale zakenwereld. Haar heldere analyse combineert ze met praktisch advies voor succes in een geglobaliseerde wereld.

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)ERIN MEYER is professor aan insead en doet onderzoek naar de manier waarop de succesvolste multinationals omgaan met cultuurverschillen in een multiculturele omgeving. Eerder woonde en werkte ze in Afrika, Europa en de vs. Haar werk verscheen in Harvard Business Review, in The New York Times en op cnn.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.