Fantoomgroei

Waarom we steeds harder werken voor steeds minder

Sander Heijne; Hendrik Noten

Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
 
Fantoomgroei

paperback/ gebrocheerd: € 20.00: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789047013242, 256 blz., June 2020
Formaat: 21.0 (h) x 13.5 (b) x 2.5 (d) cm. Gewicht: 359 gram.

Uitgever: Business Contact

beschrijving

Sander Heijne en Hendrik Noten laten in ‘Fantoomgroei’ zien dat onze economie al ver voor de coronacrisis ontspoorde. Bedrijfswinsten zijn sinds de jaren tachtig geëxplodeerd, maar werkenden zagen de economische groei nauwelijks terug in hun portemonnee. Vitale sectoren als de zorg, het onderwijs en de politie werden ondertussen uitgehold. Hoe kan dat? En waarom accepteren we dat?Deze vragen brachten de auteurs van premier Rutte via de oude familie Philips naar de boeken van Adam Smith. En van conferenties op Zwitserse bergtoppen tot de achterkamertjes van Den Haag. Vliegend door de tijd rollen ze van de ene verbazing in de andere. Met als conclusie: de huidige hang naar groei is geen noodzaak, maar het resultaat van een verhaal dat we zijn gaan geloven.'Dit boek is een zoektocht naar een nieuw verhaal over een economie voor een andere, betere wereld. En als we die wereld kunnen schetsen, willen we deze ook realiseren, dat en niets minder is de ambitie van deze vertelling.’ - Sander Heijne en Hendrik Noten

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)economieredactie van de Volkskrant en schreef daarna over marktwerking in de publieke sector voor De Correspondent. Van zijn eerste boek ‘Er zijn nog 17 miljoen wachtenden voor u’ zijn meer dan 10.000 exemplaren verkocht.

Hendrik Noten (1991) is bestuurskundige en gespecialiseerd in sociaaleconomische thema’s. Hij werkte een aantal jaar voor een werkgeversvereniging en kent de wereld van vakbonden en cao-onderhandelingen goed. Daar zag hij dat het roer helemaal om moet.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.