Het almachtige apparaat

De verborgen geschiedenis van de Iphone

Brian Merchant

paperback/ gebrocheerd: € 22,50: GRATIS verzending! (NL)
ISBN: 9789047011613, 416 blz., maart 2018
Formaat: 23,1 (h) x 15,1 (b) x 2,9 (d) cm. Gewicht: 668 gram.

Uitgever: Business Contact

vertaald door: Ronald Schrijber

trefwoorden: apple;bedrijfsanalyse;globalisering;marktleider;ondernemerschap;smartphone;technologie

beschrijving

Journalist Brian Merchant legt in ‘Het almachtige apparaat’ de geheimen bloot van een van de meest gesloten bedrijven in de geschiedenis en vertelt het échte verhaal achter je meest gebruikte apparaat: de iPhone.

Een mobiele telefoon was vroeger gewoon een telefoon: je gebruikte hem om te bellen, een sms’je te sturen of een simpel spelletje te spelen. Maar dat veranderde toen Apple-baas Steve Jobs begin 2007 een revolutionair nieuw apparaat introduceerde. Een apparaat dat een telefoon was, maar ook een muziekspeler, een camera én een internetcommunicator: de iPhone.

Op basis van exclusieve interviews met ontwerpers, technici en ontwikkelaars beschrijft hij het ontstaan van de iPhone, de enorme strijd hierom binnen Apple en de manier waarop deze disruptieve innovatie vervolgens van Apple het waardevolste bedrijf ooit maakte. Maar Merchant heeft ook oog voor de minder positieve kanten: hij bezoekt een lithiummijn in Chili, een Keniaanse vuilnisbelt vol giftig elektronisch afval en weet zelfs de beruchte ‘zelfmoordfabriek’ van Foxconn in Shenzhen binnen te komen.

Shortlist van de Financial Times Book of the Year 2017

Inkijkexemplaar:

Meer boekennieuws op Facebook.

ingezonden mededeling:

Bot detected - pagehit Not For our stats.