De aartsvaders

grondleggers van het Nederlandse bedrijfsleven

Wim Wennekes

 
 
paperback/ gebrocheerd: € 20.00: GRATIS verzending! (NL)
ISBN: 9789047010463, geïllustreerd, 608 blz., March 2017
Formaat: 21.1 (h) x 13.5 (b) x 5.1 (d) cm. Gewicht: 761 gram.

Uitgever: Business Contact

trefwoorden: bedrijfsleven;fokker;nederlandse cultuur;ondernemerschap;philips

beschrijving

In zijn klassieker 'De aartsvaders' beschrijft Wim Wennekes op meeslepende wijze het leven en werk van vijftien Nederlandse rasondernemers, die eigenhandig de basis legden voor nationale en internationale bedrijven die niet meer weg te denken zijn uit ons collectieve geheugen.
Deze veelzijdige persoonlijkheden wisten hun dromen uit te bouwen tot megaconcerns. Zo was er zonder de fantasie en het koopmanschap van Sam van den Bergh en Anton Jurgens nooit sprake geweest van Unilever; zonder Henri Deterding was de Koninklijke Shell nooit geboren. Hetzelfde geldt voor Gerard en Anton Philips, Tonny Fokker, Albert Plesman en anderen.

De levensbeschrijvingen van deze mannen laten zien wat ondernemerschap kan betekenen: ze creëerden voor honderden miljoenen aan omzet en boden werkgelegenheid aan bijna één miljoen mensen. Dit boek is tevens een inspirerende geschiedschrijving van de gouden jaren van het Nederlandse bedrijfsleven.
Met in de hoofdrol: Royal Dutch Shell, Unilever, Philips, SHV, Akzo Nobel, Hoogovens (Tata Steel Nederland) , Air France-KLM, Fokker Technologies, Stork (in 2008 opgegaan in het IJslandse, Marel Food Systems, Gist-Brocades, DSM, Avebe, NV Koninklijke Sphinx, Sanitec, ABN AMRO, Mees & Hope

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

recensie citaat'Niemand die in de sociaal-economische geschiedenis van Nederland geïnteresseerd is mag dit boek ongelezen laten.' -

Meer boekennieuws op Facebook.

ingezonden mededeling: