Op naar de eindstreep

Nederlands voor Duitstaligen

Henny Taks; Katja Verbruggen

 
 
paperback/ gebrocheerd: € 42.95: GRATIS verzending! (NL)
ISBN: 9789046906033, November 2017
Formaat: 24.1 (h) x 17.1 (b) x 2.2 (d) cm. Gewicht: 610 gram.

Uitgever: Coutinho

beschrijving

In Duitsland staat Nederland in de belangstelling: velen willen de Nederlandse taal leren en de interesse in het buurland is groot. Daarbij weten steeds meer Duitse studenten hun weg te vinden naar de Nederlandse universiteiten en hbo's. Ook al lijken de talen van de buurlanden op elkaar, er is toch aardig wat voor nodig om een goede taalvaardigheid in het Nederlands te verwerven.

Op naar de eindstreep is een leergang Nederlands bedoeld voor hoogopgeleide Duitstaligen die de basis van de taal al beheersen.Deze leergang bestaat uit een studieboek,en een website met interactieve oefeningen en uitgebreid docentenmateriaal. Naast de taalverwerving wordt er specifiek aandacht besteed aan studievaardigheden zoals een presentatie geven, informatie zoeken en argumenteren.

Deze leergang kan als vervolg gebruikt worden op In de startblokken, Nederlands voor Duitstaligen van Berna de Boer e.a., waarin gewerkt wordt van beginnersniveau tot niveau A2.

Bij de vorige druk stonden de audio- en filmfragmenten op een dvd. Bij deze nieuwe druk is het materiaal verplaatst naar de bijbehorende website.
Het overige materiaal is ongewijzigd.

Op naar de eindstreep is een leergang Nederlands bedoeld voor hoogopgeleide Duitstaligen die de basis van de taal al beheersen. De studenten werken van niveau A2 naar de eindstreep die zij moeten halen om toegelaten te worden tot een studie in Nederland: niveau B2 van het Europees Referentiekader. Daarnaast is het boek ook heel geschikt voor (groepen) Duitstaligen die in hun eigen land Nederlands willen leren.

Henny Taks en Katja Verbruggen zijn verbonden aan Talencentrum van Universiteit Maastricht.Meer boekennieuws op Facebook.

ingezonden mededeling: