DigiTaal

werkvormen voor het talenonderwijs

Masja Mesie; Guus Perry; Patricia Rose

 
 
paperback/ gebrocheerd: € 24.95: GRATIS verzending! (NL)
ISBN: 9789046905517, geïllustreerd, March 2017
Formaat: 27.0 (h) x 19.1 (b) x 1.1 (d) cm. Gewicht: 341 gram.

Uitgever: Coutinho

beschrijving

Digitale middelen kunnen een geweldige toevoeging zijn voor je taalles. Ze zorgen voor afwisseling in de klas, bevorderen de motivatie van je leerlingen en kunnen een goede aanvulling zijn op de huidige lesopzet. Bovendien staat het internet vol met leuke gratis tools. Maar hoe kun je die digitale middelen effectief gebruiken? Wat voor werkvormen verzin je er om heen?
Voor docenten die met deze vraag worstelen, is er nu DigiTaal. DigiTaal is een verzameling van vijftig kant-en-klare werkvormen voor de taalles. Ze zijn ingedeeld op ERK niveau en bevatten elk een voorbeeld voor uitbreiding naar een hoger taalniveau. Alle werkvormen in dit boek zijn gekoppeld aan de verschillende 21ste eeuwse vaardigheden en aan de taxonomie van Bloom. De werkvormen zijn inzetbaar bij elke moderne vreemde taal en NT2 en bieden mogelijkheden voor leerlingen met verschillende leerstijlen. Ze nodigen uit om taal te produceren in plaats van te reproduceren. Op de bijbehorende website staan de tools, hulpbronnen en een voorbeeld van Volledige Instructie. Hier kun je doorklikken naar de digitale hulpbronnenlijst om je te ondersteunen in het gebruik van de tool.
DigiTaal is bedoeld voor iedere (aankomende) taaldocent in MVT en NT2.
Masja Mesie, Patricia Rose en Guus Perry zijn zeer ervaren docenten en geven al jaren trainingen op het gebied van activerende didactiek, motivatie en differentiatie op scholen en congressen. Masja Mesie werkt bij De Talengroep, Patricia Rose bij SLO en Guus Perry is zelfstandig trainer.

Meer boekennieuws op Facebook.

ingezonden mededeling: