Lekker boekie!

Zo wordt lezen (weer) leuk

Bas Steman

Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
 
Lekker boekie!

paperback/ gebrocheerd: € 20.00: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789046827819, 176 blz., September 2020
Formaat: 21.1 (h) x 13.5 (b) x 1.5 (d) cm. Gewicht: 230 gram.

Uitgever: Nieuw Amsterdam

beschrijving

Leeslijst en leeslust zijn lastige vrienden, maar de jongens van Nescio laten zien dat die twee wonderwel samen kunnen gaan. Mooier nog: literatuur gaf een wending aan hun leven. Adriaan van Dis
Dit is een boek voor pubers die liever geen boeken lezen. Voor scholieren die de leeslijst zien als zinloos oponthoud. Voor alle ouders met schoolgaande kinderen. Voor docenten die tegen dovemansoren over boeken spreken. Dit is het verhaal van Nescio, een club van niet-lezende pubers voor wie de leeslijst een bron werd van inspiratie, kennis en plezier. Hun wereld werd groter, ze lazen veel meer boeken dan door school was opgedragen. Ongemotiveerde scholieren blijken enthousiaste lezers, nemen plaats in de jury voor de literatuurprijs voor jongeren en hun mondeling examen wordt een feestje! Hoe dit lukte? Lees het hier!

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)bas steman (Zutphen, 1971) schreef biografieën van Ramses Shaffy en Leontien van Moorsel. Zijn romandebuut De aankomst (2013) werd uitgeroepen tot wielerroman van het jaar. Zijn tweede roman Morgan, een liefde beleefde acht drukken.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.