De onsterfelijken van Teheran

Ali Araghi

Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
 
De onsterfelijken van Teheran

paperback/ gebrocheerd: € 24.99: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789046827529, 480 blz., October 2020
Formaat: 23.0 (h) x 15.0 (b) x 3.6 (d) cm. Gewicht: 670 gram.

Uitgever: Nieuw Amsterdam

vertaald door: Nan Lenders; Anneke Bok

beschrijving

Als Ahmad tien jaar is, verliest hij zijn vader en zijn stem. Volgens zijn overovergrootvader, die in een holle boom op het erf woont, rust er een vloek op de familie: in elke tweede generatie zal de eerste zoon onsterfelijk zijn. 'De katten hebben er iets mee te maken,' vertelt hij, de katten die de politieke onrust gadeslaan in de straten van Teheran waar Ahmad jaren later rondzwerft. Hij ontpopt zich van radicaal dichter tot politicus met een prijs op zijn hoofd; van straatschoffie tot vader van twee bijzonder getalenteerde dochters. Wanneer zijn vrouw hem verlaat, schrijft Ahmad een liefdesgedicht dat zo krachtig is dat het verbrandt zodra het wordt opgeschreven. Dit gedicht zal het belangrijkste wapen worden in de revolutie tegen de Sjah.
De onsterfelijken van Teheran is het magische, meeslepende verhaal van één familie die zich staande probeert te houden in een verdeeld land.
'Een adembenemende familiesaga in de traditie van Honderd jaar eenzaamheid van Márquez.' The Chicago Review of Books

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Ali Araghi is auteur en vertaler van Iraanse afkomst. Hij studeerde klassieke talen aan de Universiteit van Teheran en vertaalde Samuel Beckett naar het Perzisch. Op dit moment promoveert hij in comparatieve literatuur aan de Washington University in St. Louis. Hij heeft verhalen en vertalingen gepubliceerd in vele tijdschriften, en won in 2017 de Prairie Schooner Virginia Faulkner Award for Excellence in Writing.recensie citaatEen roman met grote impact door Araghi's knappe combinatie van revolutionaire politiek en magisch realisme.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.