Heeft China al gewonnen?

Kishore Mahbubani

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Heeft China al gewonnen?

paperback/ gebrocheerd: € 24.99: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789046827154, 320 blz., October 2020
Formaat: 21.1 (h) x 13.5 (b) x 2.6 (d) cm. Gewicht: 399 gram.

Uitgever: Nieuw Amsterdam

vertaald door: Ronnie Boley

beschrijving

China is al aardig op weg om nummer één van de wereld te worden. Het denkt en opereert op mondiale schaal en neemt ambitieuze initiatieven, onder leiding van een van de meest competente en pragmatische wereldleiders. Amerika daarentegen is al enige tijd op z'n retour en heeft te maken met een economisch model dat door de financiële crisis van 2008 behoorlijk aan kracht heeft ingeboet.
Amerika staat voor een ongekende uitdaging: een grondige herijking van zijn binnen- en buitenlandse politiek, die inmiddels het sociale fundament van het land heeft aangetast en het aanzien in de wereld ernstig heeft verzwakt.
In Heeft China al gewonnen? is Mahbubani op z'n best met zijn scherpzinnige kijk op de strategische stappen en misstappen van Amerika en China in een wedstrijd op wereldschaal.

'Zelden is zo duidelijk geworden, zo indringend beschreven hoe de machtsverhoudingen in de wereld veranderd zijn en wat gevolgen dat heeft.' De Standaard

'Laat het maar aan Mahbubani over om te provoceren op het gebied van internationale betrekkingen.' NRC Handelsblad

'We moeten Mahbubani's adviezen heel serieus nemen.' Financial Times

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Kishore Mahbubani, voormalig diplomaat, is hoogleraar Practice of Public Policy aan de National University of Singapore. Hij publiceert regelmatig in de Financial Times, Time, Newsweek en The New York Times. Mahbubani heeft een aantal boeken op zijn naam staan, waaronder de internationale bestseller De eeuw van Azië en Is het Westen de weg kwijt?
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.