De Vikingen

Een nieuwe geschiedenis

Neil Price

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
De Vikingen

paperback/ gebrocheerd: € 39.99: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789046827116, geïllustreerd, 592 blz., September 2020
Formaat: 23.0 (h) x 15.0 (b) x 3.9 (d) cm. Gewicht: 899 gram.

Uitgever: Nieuw Amsterdam

vertaald door: Roelof Posthuma

beschrijving

Het Vikingtijdperk wordt de periode tussen 750 en 1100 genoemd, waarin de Vikingen hun wereld vergrootten door te koloniseren, te plunderen en handel te drijven. Zij brachten daarmee ook nieuwe ideeën, technologieën, gebruiken en een ander geloof naar de gebieden en landen die zij ontdekten, van Noord-Amerika tot de Aziatische steppen.
Duizend jaar lang is hun geschiedenis verteld vanuit het standpunt van de volkeren die werden overheerst. Op basis van archeologische vondsten beschrijft Vikingenexpert Neil Price vanuit het perspectief van de Vikingen zelf hun unieke geschiedenis en cultuur. Zo wordt voor het eerst duidelijk hoe zij woonden, hoe ze in hun levensonderhoud voorzagen, wat hun rituelen waren en waarin ze geloofden. De Vikingen biedt een compleet en nieuw beeld van een volk dat de wereld veranderde.

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Neil Price is hoogleraar archeologie aan de universiteit van Uppsala. Price doet al 35 jaar onderzoek naar de Vikingen en publiceerde diverse boeken over dit onderwerp.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.