Verraad

De misdaadbiografie van Willem Holleeder

Jan Meeus

paperback/ gebrocheerd: € 20.00: GRATIS verzending! (NL)
ISBN: 9789046826195, 240 blz., July 2019
Formaat: 21.0 (h) x 13.6 (b) x 2.2 (d) cm. Gewicht: 338 gram.

Uitgever: Nieuw Amsterdam

beschrijving

Geactualiseerde editie inclusief het proces en het vonnis.

In Verraad beschrijft misdaadjournalist Jan Meeus het criminele levensverhaal van Willem Holleeder na de misdaad die van hem een bekende Nederlander maakte: de ontvoering van Freddy Heineken. Na zijn celstraf probeerde Holleeder een normaal bestaan op te bouwen in de bovenwereld, maar achter de schermen raakte 'De Neus' aan het begin van deze eeuw betrokken bij een gewelddadig conflict in de Amsterdamse onderwereld dat tientallen levens heeft gekost.
'Willem Holleeder sleept de dood als bagage met zich mee,' concludeerde het Openbaar Ministerie tijdens het proces. De Amsterdamse rechtbank is het daarmee eens. Op 4 juli is Willem Holleeder veroordeeld tot een levenslange celstraf voor betrokkenheid bij de liquidaties van Heinekenontvoerder Cor van Hout, vastgoedbaron Wim Endstra, beroepscrimineel John Mieremet, hasjhandelaar Kees Houtman en kroegbaas Thomas van der Bijl.

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Jan Meeus is misdaadverslaggever van NRC Handelsblad. Hij won samen met John Schoorl De Loep, een jaarlijkse prijs voor onderzoeksjournalistiek. In 2019 verscheen van zijn hand De Schiedamse cocaïnemaffia.

Meer boekennieuws op Facebook.

ingezonden mededeling: