We moeten dapper zijn

Frances Liardet

paperback/ gebrocheerd: € 22.99: GRATIS verzending! (NL)
ISBN: 9789046825242, 432 blz., September 2019
Formaat: 23.1 (h) x 15.1 (b) x 3.7 (d) cm. Gewicht: 663 gram.

Uitgever: Nieuw Amsterdam

vertaald door: Mariella Duindam

beschrijving

Diep in slaap lag ze op de achterbank van de bus. Knietjes opgetrokken, duim in de mond. Ze was een jaar of vier, vijf. Ik keek om. De laatste passagiers schuifelden het gangpad door. 'Bij wie hoort dit meisje?' riep ik. Niemand reageerde.

December 1940. Duitse bommen vallen op Southampton, en de bewoners vluchten naar de omliggende dorpen. In Upton vindt de pasgetrouwde Ellen Parr een meisje, slapend achter in een bus. De kleine Pamela is, zo lijkt het, moederziel alleen.
Ellen heeft altijd gedacht dat ze geen kinderen wil, maar wanneer ze Pamela bij zich in huis neemt, blijft niets bij het oude: het verleden dat ze achter zich had gelaten en de toekomst waarvan ze had gedroomd.
Terwijl de oorlog voortwoedt, wordt de band tussen Ellen en Pamela steeds sterker. Maar als de gevechten ophouden begint het besef te dagen dat het nooit de bedoeling was dat Pamela bij haar zou blijven...
We moeten dapper zijn is een roman over moed en tederheid, over ontberingen en vriendschap, en over de ongelofelijke kracht van de liefde voor een kind.

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Frances Liardet is schrijver en vertaler Arabisch. Ze vertaalde onder andere een roman van Nobelprijswinnaar Naguib Mafouz en doceert Creative Writing aan de University of East Anglia. We moeten dapper zijn is haar tweede roman, en de eerste die in Nederlandse vertaling verschijnt.recensie citaatDuizelingwekkend, hartstochtelijk en bijna onbeschrijfelijk teder.recensie citaatHartverscheurend.

Meer boekennieuws op Facebook.

ingezonden mededeling: