Stef Bos

Taalkunstenaars

Stef Bos

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Stef Bos

gebonden: € 15.00

ISBN: 9789046825006, 160 blz., April 2020
Formaat: 20.6 (h) x 13.1 (b) x 1.7 (d) cm. Gewicht: 256 gram.

Uitgever: Nieuw Amsterdam

serienaam/reeks: Taalkunstenaars

fotografie: Janita Sassen

beschrijving

'Zolang niemand in Nederland betere zinnen schrijft, heeft Stef Bos hier een verantwoordelijkheid.' Ali B
Taalkunstenaars: de mooiste teksten van bekende artiesten nu in boekvorm. In dit deel: de beste teksten van Stef Bos. Met een voorwoord van Ali B, persoonlijke inleidingen en bijbehorende Spotify-playlist.

Wat ik ook wil zeggen
Jij krijgt mijn woorden klein
Was ik maar een dichter
Dan kon ik dichter bij jou zijn

Stef Bos brak begin jaren negentig door met de klassieker 'Papa' en is sindsdien met regelmaat terug te vinden in de Nederlandse en Vlaamse hitlijsten. Hij woont en werkt zowel in Vlaanderen als in Zuid-Afrika en zijn taal is bloemrijk, vol on-Hollandse uitdrukkingen en woordvondsten.
In dit boek leer je Stef Bos kennen aan de hand van een selectie liedteksten, vanaf de eerste songs tot en met zijn nieuwste nummers. Hij laat zien hoe hij schrijft, wie en wat hem inspireren en biedt zo een fraaie reis door de tijd die zijn woorden een nieuwe dimensie geven.

Taalkunstenaars is een serie waarin bekende Nederlandstalige artiesten hun mooiste, gevoeligste en meest bijzondere teksten bundelen. Van rappers die geraffineerd spelen met taal tot singer-songwriters die poëtische liefdesliedjes schrijven.

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Stef Bos brak begin jaren negentig door met de klassieker 'Papa' en is sindsdien met regelmaat terug te vinden in de Nederlandse en Vlaamse hitlijsten. Bos woont en werkt zowel in Vlaanderen als in Zuid-Afrika en zijn taal is bloemrijk, vol on-Hollandse uitdrukkingen en woordvondsten. Hij won meerdere Edisons, een Gouden en Zilveren Harp en ontving de Van Riebeeck-penning van de Nederlands Zuid-Afrikaanse Vereniging voor zijn bijdrage aan de taalkundige en culturele betrekkingen tussen Zuid-Afrika en Nederland. Bos staat bijna onafgebroken in theaters in Nederland en België.recensie citaatDeze man heeft, steeds verder weg van mediageniek vertoon, een eigen stijl gevonden die nu in volle rijpheid opengebloeid is.recensie citaatBos legt met veel liefde voor taal uit hoe hij schreef, schrijft en gaat schrijven.recensie citaatEen kijkje in de keuken van zijn schrijverschap.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.