Hoe de wereld denkt

Een mondiale geschiedenis van de filosofie

Julian Baggini

 
 

gebonden: € 34.99: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789046824283, 432 blz., March 2019
Formaat: 23.6 (h) x 16.0 (b) x 4.0 (d) cm. Gewicht: 744 gram.

Uitgever: Nieuw Amsterdam

vertaald door: Ronnie Boley

beschrijving

Een van de grote onverklaarde wonderen in de geschiedenis van de mens is dat de geschreven filosofieën in het oude China, India en Griekenland onafhankelijk van elkaar rond dezelfde tijd tot bloei kwamen. Die vroege filosofieën zijn van grote invloed geweest op de ontwikkeling van uiteenlopende culturen in verschillende delen van de wereld. Wat we in het Westen ‘filosofie’ noemen is nog niet het halve verhaal.
Met zijn verkenning van de filosofieën van Japan, India, China en de islamitische wereld, en de minder bekende orale tradities van Afrika en de oorspronkelijke volkeren van Australië, wil Julian Baggini onze horizon verbreden. Hij interviewt denkers uit alle delen van de wereld en behandelt vragen zoals: Waarom is het Westen individualistischer dan het Oosten? Waarom heeft het secularisme minder invloed in de islamitische wereld dan in Europa? En hoe heeft China weerstand weten te bieden aan oproepen tot meer politieke vrijheid?

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Julian Baggini is een Britse filosoof. Bij Nieuw Amsterdam verschenen eerder Deugden van de tafel en Herwonnen vrijheid. Baggini is mede-oprichter van The Philosopher’s Magazine en schrijft onder meer voor The Guardian en the Financial Times. Hij beheert de website microphilosophy.net. In 2015 was hij te gast op het Brainwash Festival.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.