De waarde van alles

Onttrekken toevoegen of aan de wereldeconomie

Mariana Mazzucato

 
 

paperback/ gebrocheerd: € 30.99: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789046823798, 384 blz., September 2018
Formaat: 23.0 (h) x 15.1 (b) x 3.2 (d) cm. Gewicht: 592 gram.

Uitgever: Nieuw Amsterdam

vertaald door: Ed Lof

beschrijving

In onze economie wordt het onttrekken van waarde – het toe-eigenen van winsten, zoals dividenden voor aandeelhouders en bonussen voor bankiers – beter beloond dan het scheppen van waarde: de motor van een gezonde economie en samenleving. Als we ons verziekte kapitalische systeem radicaal willen veranderen, moeten we nadenken over waar onze welvaart vandaan komt. Wie creëeren welvaart, wie eigenen zich die welvaart toe en wie vernietigen het?
De antwoorden vormen de sleutel voor het vervangen van het huidige parasitaire systeem door een type kapitalisme waarin iedereen meetelt. De waarde van alles is een bevlogen bijdrage aan het debat over de wereld waarin we willen leven.

De pers over De ondernemende staat:
‘Een fascinerend boek waarin Mazzucato de vloer aanveegt met de ene na de andere mythe over innovatie.’ De correspondent
‘Lees haar boek. Ze daagt je denken uit.’ Forbes
‘Een excellent boek.’ Time

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Mariana Mazzucato is hoogleraar economie en innovatie aan de University of Sussex. Voor haar bijdrage aan het denken over duurzame groei en de ondernemende overheid heeft zij verscheidene prijzen ontvangen. Haar vorige boek, De ondernemende staat, is in een groot aantal landen verschenen.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.