Gandhi

De legendarische jaren

Ramachandra Guha

 
 
gebonden: € 59.99: GRATIS verzending! (NL)
ISBN: 9789046823729, 1024 blz., March 2019
Formaat: 23.6 (h) x 16.4 (b) x 6.5 (d) cm. Gewicht: 1477 gram.

Uitgever: Nieuw Amsterdam

vertaald door: Chiel van Soelen

beschrijving

De ‘halfnaakte fakir’, zoals Churchill hem minachtend noemde, trotseerde in zijn eentje het Britse Rijk en vocht tot aan het eind van zijn leven voor tolerantie, geweldloosheid en de waardigheid van ieder mens. Nog steeds is hij een groot voorbeeld voor velen die weigeren te zwichten voor geweld en onrecht.
Gandhi: De legendarische jaren is het tweede deel van de monumentale biografie over een van de meest gezichtsbepalende personen van de twintigste eeuw. Guha beschrijft de jaren waarin Gandhi uitgroeit tot de leider van de onafhankelijkheidsbeweging in India, zich onvermoeibaar inzet voor interreligieuze harmonie en zich fel verzet tegen elke vorm van kastediscriminatie en vrouwenonderdrukking. Ramachandra Guha heeft zijn magistrale boek voor een belangrijk deel kunnen baseren op veel nieuw archiefmateriaal van en over Gandhi.

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Ramachandra Guha studeerde economie en sociale wetenschappen. Hij doceerde onder meer aan Stanford University, Yale University en aan de University of California. Zijn boeken en essays zijn in meer dan twintig talen vertaald. Bij Nieuw Amsterdam zijn van hem verschenen Gandhi: De jonge jaren en India: De geschiedenis van de grootste democratie ter wereld.

Meer boekennieuws op Facebook.

ingezonden mededeling: