From Russia With Blood

De moordcampagne van het Kremlin en Poetins geheime oorlog tegen het Westen

Heidi Blake

Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
 
From Russia With Blood

paperback/ gebrocheerd: € 20.00: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789046823552, 304 blz., November 2019, Engels
Formaat: 23.2 (h) x 15.1 (b) x 2.6 (d) cm. Gewicht: 511 gram.

Uitgever: Nieuw Amsterdam

vertaald door: Irene Paridaans; Joost Pollmann

beschrijving

Oligarch Boris Berezovski overleed onder verdachte omstandigheden; veiligheidsdienstmedewerker Aleksandr Litvinenko bezweek aan de gevolgen van een poloniumvergiftiging; Sergej Skripal, medewerker van een militaire inlichtingendienst, en zijn dochter Joelia werden blootgesteld aan zenuwgas.
Ook buiten Rusland worden critici, opponenten en 'verraders' uit de weg geruimd. Het grote aantal brutale moorden en de groeiende omvang van spionage en hacking in het Westen wijzen op de ambities van Rusland om wereldwijd zijn invloed te vergroten. Zelfs de machtigste landen kunnen het Kremlin en Vladimir Poetin niet stoppen.
Bekroond onderzoeksjournalist Heidi Blake reconstrueert de vele moordzaken en analyseert de consequenties van de strategie van Rusland en van de halfhartige reactie van het Westen.
Heidi Blake heeft haar verhaal gebaseerd op forensisch bewijs, informatie van geheime diensten, vele duizenden documenten en honderden interviews met sleutelfiguren.

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Heidi Blake werkt als Britse onderzoeksjournalist voor BuzzFeed. Ze ontving vele prijzen voor haar journalistieke werk en werd in 2016 uitgeroepen tot Digital Journalist of the Year. Ook stond ze op de Forbes-lijst ‘30 Under 30’ als een van de meest invloedrijke jonge mediaprofessionals. In 2015 verscheen van haar hand The Ugly Game.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.