Jij bent niet zoals andere moeders

Angelika Schrobsdorff

paperback/ gebrocheerd: € 24.99: GRATIS verzending! (NL)
ISBN: 9789046823439, 464 blz., July 2018
Formaat: 23.1 (h) x 15.0 (b) x 3.8 (d) cm. Gewicht: 691 gram.

Uitgever: Nieuw Amsterdam

vertaald door: Irene Dirkes

beschrijving

Else groeit op in een welgesteld Joods gezin in Berlijn aan het begin van de twintigste eeuw. Ze leidt een uitbundig leven en geniet met volle teugen van de cultuur die de stad te bieden heeft. Bruisend van charme, met haar donkere krullen en fonkelende ogen, beleeft ze vele liefdes en krijgt drie kinderen van drie verschillende mannen. Wanneer de nazi’s de macht grijpen, vlucht ze met haar dochters naar Bulgarije, waar haar een heel ander leven wacht.
Jij bent niet zoals andere moeders is een moderne klassieker over moederschap, liefde en oorlog. Angelika Schrobsdorff baseerde haar roman op dagboeken en honderden brieven van en aan haar moeder.

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Angelika Schrobsdorff (1927-2016) vluchtte in 1939 met haar moeder naar Sofia en keerde in 1947 terug naar Duitsland. Ze woonde respectievelijk in Parijs, München, Jeruzalem en Berlijn, waar ze in 2016 overleed. Ze was getrouwd met filmmaker Claude Lanzmann (Shoah). Schrobsdorff schreef meerdere boeken, maar Jij bent niet zoals andere moeders (1992) is veruit het bekendste. recensie citaatMooie schets van zwierig vooroorlogs Berlijn.

Meer boekennieuws op Facebook.

ingezonden mededeling: