Donuteconomie

In zeven stappen naar een economie voor de 21e eeuw

Kate Raworth

 
 

paperback/ gebrocheerd: € 17.50

ISBN: 9789046823187, geïllustreerd, 352 blz., November 2017 UITVERKOCHT!

Uitgever: Nieuw Amsterdam

vertaald door: Rob Hartmans

trefwoorden: circulair donut donut econonomie duurzaam raworth

beschrijving

De economische wetenschap ligt in duigen. De financiële crisis werd niet voorspeld, laat staan voorkomen. Achterhaalde economische theorieën hebben een wereld mogelijk gemaakt waarin nog steeds extreme armoede heerst, terwijl de allerrijksten elk jaar rijker worden. Economisch handelen tast de natuur zo sterk aan dat onze toekomst gevaar loopt.
In Donuteconomie laat econoom Kate Raworth zien hoe het mainstream economische denken ons op een dwaalweg heeft gezet. Ze tekent de routekaart die ons kan leiden naar het punt waarop in de behoefte van iedereen kan worden voorzien, zonder dat dit ten koste gaat van onze planeet. Dit alles resulteert in een alternatief en innovatief economisch model voor de 21e eeuw.

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)

kate raworth richt zich als econoom in het bijzonder op de maatschappelijke en ecologische uitdagingen van de 21e eeuw. Ze doceert aan het Environmental Change Institute van Oxford University, en ze is verbonden aan het Cambridge Institute for Sustainability Leadership. Raworth werkte als senior researcher voor Oxfam en ze was mederapporteur van het Human Development Report van de VN.

recensie citaat‘Het boek is zeer toegankelijk, zelfs voor mensen die niets van het onderwerp weten. Ik ben ervan overtuigd dat Donuteconomie de wereld zal veranderen. Ik zie haar als de Keynes van de 21e eeuw.’
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.