Mafiopoli

Een zoektocht naar de ’Ndrangheta, de machtigste maffia van Italië

Sanne de Boer

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Mafiopoli

paperback/ gebrocheerd: € 22.99: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789046823088, 304 blz., October 2020
Formaat: 21.1 (h) x 13.6 (b) x 2.5 (d) cm. Gewicht: 377 gram.

Uitgever: Nieuw Amsterdam

beschrijving

Vlak nadat journaliste Sanne de Boer naar een idyllisch dorp in Zuid-Italië verhuist, wordt er in de buurt een man doodgeschoten. Het slachtoffer blijkt lid van de 'Ndrangheta, de maffia uit Calabrië.
De moord is het begin van een jarenlange zoektocht naar de mysterieuze 'Ndrangheta. Hoe kon er in een sprookjesachtige uithoek van Italië zo'n onstuitbare criminele multinational ontstaan? Wat maakt deze maffia zo ouderwets en provinciaals en tegelijkertijd zo modern en werelds?
In Mafiopoli spreekt Sanne de Boer met dorpsgenoten, ondernemers, openbaar aanklagers en kroongetuigen. Ze schetst een onthullend en huiveringwekkend beeld van een uiterst geraffineerde maffia die ook in Nederland een stevige voet aan de grond heeft gekregen.

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Sanne de Boer woont sinds 2006 in Calabrië en is de eerste buitenlandse journalist die vanuit daar schrijft over de 'Ndrangheta. Ze is een veelgevraagd researcher en werkte voor onder meer De Correspondent, Nieuwsuur, Reporter Radio, VPRO Speeches, OneWorld en Italië Magazine.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.