Muggenzifters en zondebokken

Spreekwoorden en gezegden uit de Bijbel

Friederike de Raat

paperback/ gebrocheerd: € 12,99
ISBN: 9789046822517, 160 blz., oktober 2017
Formaat: 20,0 (h) x 10,5 (b) x 1,4 (d) cm. Gewicht: 153 gram.

Uitgever: Nieuw Amsterdam

beschrijving

Er zijn weinig bronnen waar de mens zo veel spreekwoorden en uitdrukkingen uit heeft geput als uit de Bijbel. Denk aan: de dood in de pot vinden, niet van gisteren zijn, in zak en as zitten. Zelfs een veelgebruikt spreekwoord als ‘wie een kuil graaft voor een ander valt er zelf in’ blijkt afkomstig te zijn uit de Bijbel. De betekenis kennen we wel, maar uit welke bijbelse verhalen komen ze?
Aan de hand van spreekwoorden en gezegden neemt Friederike de Raat u mee op een lichtvoetige taalreis door de Bijbel. Wie dit boek uit heeft, weet waar de muggenzifter zijn oorsprong vindt, waar jeremiëren vandaan komt en waarom ‘woekeren met de tijd’ vaak verkeerd wordt gebruikt.

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Friederike de Raat was jarenlang redacteur van NRC Handelsblad. Eerder schreef ze de bestseller Waarom mussen nooit dood van het dak vallen (10.000 exemplaren verkocht) over de herkomst van spreekwoorden en gezegden, en twee boeken over taalfouten Hoe bereidt je een paard (35.000 exemplaren verkocht) en Geen hond die ernaar kraait (15.000 exemplaren verkocht).

Meer boekennieuws op Facebook.

ingezonden mededeling:

Bot detected - pagehit Not For our stats.