Handboek voor natuurwandelingen

Koos Dijksterhuis

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Handboek voor natuurwandelingen

paperback/ gebrocheerd: € 17.50

ISBN: 9789046707364, 248 blz., January 2020
Formaat: 21.0 (h) x 13.5 (b) x 1.8 (d) cm. Gewicht: 263 gram.

Uitgever: Olympus

NB: Er zijn meer uitvoeringen van dit boek.

beschrijving

In ‘Handboek voor natuurwandelingen’ laat ‘Koos Dijksterhuis’ je kennis maken met de meest uiteenlopende landschappen: duinen, stranden, heiden, bossen, akkers, heuvels, rivieren, meren en moerassen. Elk landschap heeft zijn eigen planten, bloemen, insecten en zoogdieren. In verruigde rietvelden tref je blauwborsten aan, in vochtige duinvalleien en op zilte strandvlakten vind je de zeldzame parnassia, in drassige heidevelden hoor en zie je in het prille voorjaar heikikkers, die in paartijd prachtig blauw kleuren. In elk jaargetijde en bij elk weertype valt er weer iets anders te ontdekken.
Koos Dijksterhuis attendeert je op wat er zoal te zien is tijdens deze lange wandeltochten, en waar je op kunt letten. Het is het ideale natuurboek voor iedereen die graag meer wil waarnemen tijdens het wandelen, maar niet goed weet waar te beginnen.

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)

Koos Dijksterhuis studeerde biologie en sociologie in Groningen. Hij heeft een dagelijkse column over natuur in Trouw, is columnist van Bionieuws en Vroege Vogels, geeft vrolijke lezingen en schrijft vormvaste verzen op rijm. Eerder publiceerde hij de boeken Een Groenlander in Afrika, Winnen van de Bierkaai, Akkervogels, De kiekendieven van het Oldambt, Jong&Wild, De spreeuw en Eilandgevoel.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Vergelijkbare uitvoeringen van dit boek:

Handboek voor natuurwandelingen

paperback/ gebrocheerd: € 19.99
Wandel met Koos Dijksterhuis door twaalf verrassende Nederlandse landschappen en leer hoe je tijdens het wandelen meer vogels, dieren, ...

Meer boekennieuws op Facebook.