Schrijven met het oerverhaal

hoe gebruik je thema's uit sprookjes, mythen en sagen

Eisso Post

paperback/ gebrocheerd: € 20.99: GRATIS verzending! (NL)
ISBN: 9789045705231, 224 blz., November 2011
Formaat: 20.2 (h) x 14.2 (b) x 1.5 (d) cm. Gewicht: 222 gram.

Uitgever: Augustus

serienaam/reeks: De schrijfbibliotheek

trefwoorden: literatuur;schrijfcursus;schrijven;taal

beschrijving

Hoe gebruik je thema's uit sprookjes, mythen en sagen


Verhalen schrijven betekent op de rug van anderen staan: gebruik maken van de oerverhalen uit de cultuur. Wie waren J.R.R. Tolkien en J.K. Rowling geweest zonder de Edda en de Keltische mythes? En wie kan nog een verhaal over een jong meisje in een bos schrijven zonder aan Roodkapje te denken?
In Schrijven met het oerverhaal vertelt Eisso Post de achtergrond van al deze oerverhalen en laat hij zien hoe je daarmee in modern proza je eigen verhaal kunt scheppen. Dit boek geeft je niet alleen de ingrediënten, maar ook het bewustzijn welke sprookjes, sagen en mythes in je verhaal op worden gewekt. Vandaar dat dit boek niet alleen voor Fantasyschrijvers is, maar voor alle soorten roman- en verhalenschrijvers.

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Eisso Post is schrijfdocent aan de Schrijversvakschool Groningen en medewerker van Schrijven Magazine. Hij studeerde Noors, Nederlands en Algemene Literatuurwetenschap in Groningen, vertaalt uit het Engels, begeleidt schrijvers en heeft zijn eigen manuscriptbeoordelingsbureau.

Meer boekennieuws op Facebook.

ingezonden mededeling: