All the King's Men of de ondergang van Willie Stark

Robert Penn Warren

gebonden: € 12,99
ISBN: 9789045340210, 478 blz., maart 2018
Formaat: 14,9 (h) x 9,8 (b) x 5,8 (d) cm. Gewicht: 475 gram.

Uitgever: Colibri

vertaald door: Gerda Baardman; Lidwien Biekmann; Kitty Pouwels

beschrijving

In de jaren dertig wordt de slimme boerenzoon en plattelandsadvocaat Willie Stark gekozen tot gouverneur van Louisiana. Met mooie beloftes heeft hij de 'gewone man' achter zich weten te scharen. Een groep van invloedrijke zakenlieden heeft hem gesteund omdat zij hem meenden te kunnen gebruiken. Maar Stark gaat zijn eigen gang. Met zijn bodyguard, zijn onwrikbare secretaresse en de journalist Jack Burden (die het verhaal vertelt) bindt hij de strijd aan tegen de gevestigde upper class.

Om zijn doel te kunnen bereiken, speelt hij alle spelletjes van corruptie en verraad mee en wordt ten slotte senator. Met hulp van de invloedrijke rechter Irwin proberen zijn vijanden Stark af te zetten. Daarom geeft hij de journalist Jack de opdracht in het verleden van Irwin te zoeken of er iets tegen de rechter te gebruiken valt. Maar deze opdracht loopt voor Jack uit op een tragedie.

All the King's Men is gebaseerd op het verhaal van de 'southern-state' politicus en demagoog Huey 'Kingfish' Long, die in 1935 vermoord werd. Het boek geldt als een van de indrukwekkendste variaties op het grote thema van de verleiding van het menselijke kwaad.

Inkijkexemplaar:

Meer boekennieuws op Facebook.

ingezonden mededeling:

Bot detected - pagehit Not For our stats.