Salade to go

52 frisse lunches om mee te nemen

Alexander Hart

gebonden: € 14.99
ISBN: 9789045208961, geïllustreerd, 128 blz., March 2016
Formaat: 24.8 (h) x 17.7 (b) x 2.0 (d) cm. Gewicht: 577 gram.

Uitgever: Karakter Uitgevers BV

vertaald door: Aniek Njiokoktijen

beschrijving

Steeds meer mensen kiezen voor een gezonde lunch in de vorm van een salade. Maar als je werkgever niet beschikt over een uitgebreid personeelsrestaurant of je wilt niet tijdens de lunch verplicht zij een verse (en dus vaak dure!) salade te halen, wordt het lastig om te lunchen met een verse en niet-verlepte salade.

Salade to go is hiervoor de uitvinding: door een slimme manier van het vullen van een mason jar (een glazen pot met goed afsluitbare en lekvrije deksel), kun je elke dag genieten van een verse salade. Door de dressing of saus als eerste in de pot te doen en niet alvast door de sla te mengen, zorg je ervoor dat alle ingrediënten vers en knapperig blijven.

De volgorde van het vullen van de pot is dus belangrijk: eerst de saus of dressing, dan de robuuste, zware en veerkrachtige ingrediënten als wortel, komkommer of bloemkool en als laatste de delicate ingrediënten als bladgroente, verse kruiden of kiemen. Als je wilt gaan lunchen keer je simpelweg de pot om in een schaal en alle ingrediënten worden automatisch gemixt! Eet smakelijk!

Inkijkexemplaar:

Meer boekennieuws op Facebook.

ingezonden mededeling: