Sala en Monk. Ons samen.

Neske Beks

Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
 
Sala en Monk. Ons samen.

gebonden: € 17.99

ISBN: 9789045122953, geïllustreerd, 176 blz., October 2020
Formaat: 24.8 (h) x 17.9 (b) x 2.0 (d) cm. Gewicht: 593 gram.

Uitgever: Querido

illustrator: Hedy Tjin

beschrijving

Sala en Monk zijn een tweeling. Ze wonen met hun witte moeder op het eiland Testerep. Van hun zwarte vader herinneren ze zich niets en mama Kat praat nooit over hem. Rond hun twaalfde verjaardag ontdekken ze tijdens een spannende speurtocht een foto, adres en naam van hem, en worden ze op zijn spoor gezet. Als ze hun indrukwekkende rijzige vader Salomon in de verre grote stad ontmoeten, gaan de emoties alle kanten op. Sala vliegt hem in de armen en Monk kijkt de kat nog even uit de boom. Maar Salomon is ontzettend blij eindelijk zijn twee kinderen terug te zien. Hij plant zelfs een bezoek aan het eiland Testerep.

Neske Beks leerde haar vader pas kennen toen ze al negen was en kent het gemis van een vader dus van binnenuit. Met thema’s als de zoektocht naar identiteit en andere gezinsvormen is Sala en Monk. Ons Samen een boek waarin alle kinderen zich kunnen herkennen.

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Neske Beks is multidisciplinair kunstenaar met een basis in theater, woord, beeld en muziek. Nadat ze met de eenakter Wrang in 2002 de Hollandse Nieuwe Toneelschrijfprijs won, richtte ze de Schrijf[werk]plaats Frascati op (2003-2006). Ze debuteerde als documentairemaker met Eigen Volk (2011) over de extreemrechtse stemmen in haar pleeggezin en familie.

De roman De Kleenex Kronieken (2014) was haar literaire debuut. Haar documentaire Mookie (2012), opgenomen in het educatieve programma van de collectie van Eye Filmmuseum Amsterdam, won prijzen in Mexico en Italië. In 2020 gaat haar bewerking van Yerma van Federico García Lorca in première bij Ulrike Quade Company bij Bergen International Festival, Noorwegen.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.