Mannen, ik haat ze

Pauline Harmange

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Mannen, ik haat ze

paperback/ gebrocheerd: € 14.99

ISBN: 9789045044132, 80 blz., February 2021
Formaat: 20.0 (h) x 12.5 (b) x 0.9 (d) cm. Gewicht: 122 gram.

Uitgever: Atlas Contact

vertaald door: Annelies Kin; Nathalie Tabury

beschrijving

Vrouwen die zich kritisch uitlaten over mannen karakteriseren als mannenhater: het is nog altijd een wijdverspreide tactiek om vrouwen monddood te maken. Pauline Harmange is de misogynie en on­gelijkheid in de wereld zat en verheft scheldwoord tot geuzen naam: ja, ze is een mannenhater. Want vrouwen hebben goede redenen om mannen te verwerpen en te verafschuwen. Haar systeemkritiek gaat een stap verder: wat als woede jegens man­nen in feite een vreugdevolle, emancipatoire weg is naar een recht­vaardiger wereld? Wat als het verwerpen van mannen nieuwe ruimte biedt voor vrouwelijke relaties die wel wederkerig en gelijkwaardig zijn? Dit bruisende pleidooi is onbeschroomd, controversieel en pole­misch: een breekijzer in een maatschappelijk debat dat gevoerd móét worden.

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)

Pauline Harmange (1994) is schrijver, freelance redacteur en feministisch activiste. Ze woont in Lille en blogt al bijna tien jaar, tegenwoordig op Un Invincible Été. Ze is als vrijwilliger verbonden aan L’Échappée, een organisatie tegen seksueel geweld. In het voorjaar van 2021 verscheen haar veelbesproken essay 'Mannen, ik haat ze'.

recensie citaat

‘Harmanges invalshoek is verfrissend en tegendraads. Ze schrijft met Mannen, ik haat ze een ongelofelijk vurig, scherp en provocerend pamflet dat zomaar eens een nieuw feminisme kan aanwakkeren.’ – 8Weekly

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.